Zeppeliny

Zeppeliny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • ziemniaki surowe

    2 kg
  • mięso mielone

    1\\2 kg
  • cebula biała

    4 szt
  • jajko

    1 szt
  • smalec

  • sól

  • cukier

  • mąka ziemniaczna

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszć z jajkiem, solą łyżeczką cukru, startą cekulą, pieprzem.Ugotowane ziemniaki ugnieść, a surowe zetrzeć na drobnej tarce, przełożyć na czystą ściereczkę i odcisnąć całą wodę.Obie masy ziemniaczane zagnieść razem z dodatkiem soli, i 1 łyżki mąki ziemniaczanej.Formować placki wielkości dłoni(grubuść 1 cm, i nałożyć mięso, potem uformowac podłużne pyzy.Pyzy obsmażyć na złoto na smalcu i przełożyć do brytfanny.do brytfanny dodać pokrojoną resztę cebul, ziele, liść troche soli, pieprzy i cukru, dodać 2 łyżki smalcu i podlać wodą, żeby sie dusiły, piec pod przykryciem 45-50 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

09.11.2010 00:06
super

agata17ko

03.10.2010 13:59
Przysmak u mnie w domu

magical66

26.09.2010 10:59
fajnie brzmi :)

kotlet

25.09.2010 16:06
mhmh polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat