Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 25 dag
boczek wędzony 25 dag
kiełbasa krakowska 25 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę opłukać i namoczyć na noc w przegotowanej wodzie. Na drugi dzień w tej samej wodzie gotujemy do miękkości. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Kiełbasę, boczek i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oleju. Następnie dodajemy do fasoli.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku i podajemy. Smacznego
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 13.04.2013 15:43
lubię taką
artur7 02.12.2012 12:38
palce lizac
kasiaw 02.12.2012 12:09
na zdjęciu wygląda jakby bardzo rzadka była ta fasolka
kkiccia 02.12.2012 11:54
uwielbiam fasolkę, poproszę jedną porcję:)
Piotr-21 02.12.2012 11:42
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak