Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z kaszy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 głowka
ryż 1 woreczek
kasza gryczana 1 woreczek
kasza jęczmienna 1 woreczek
masło 120 gram
cebula 3 sztuki
wędzony ser 250 gram
sól 1 wg uznania
natka pietruszki 1 pączek
grzyby suszone 170 gram

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z kaszy

Kroki postępowania

1
gotujemy kaszę , ryż, w lekko osolonej wodzie, by były al'dente .
w tym samym czasie wstawiamy wodę by zmiękczyć kapustę,
pokrójmy sobie cebulkę, ser w kostkę.
i wstawmy grzyby by się ugotowały.
gdy grzyby się ugotuję smażymy na maśle cebulkę z pokrojonymi w paseczki grzybami.
a i nie zapominamy o pietruszce ją również drobno siekamy.
kaszę, ryz wsypujemy do miseczki , dodajemy pietruszkę. zeszklone cebulę z grzybami , ser, i doprawiamy do smaku powinny być pikantne.
kapusta w tym czasie się sparzyła . oddzielamy jej liście.
Krok 1 - gołąbki z kaszy foto
2
na każdy liść nakładamy farsz i zawijamy.
Krok 2 - gołąbki z kaszy foto
3
ja związałam niteczką by się nie rozpadły i zamrożę na święta:)
a pozostałe które spróbuję gotuję na patelni w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i koncentratu smacznego.
Krok 3 - gołąbki z kaszy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.01.2015 08:56
fajny przepis
Joanna83 30.11.2012 21:05
Dobre gołąbeczki.Robię podobne i bardzo je lubię.Proponuję Tobie,karolcia,przed duszeniem takich gołąbków,podsmażyć je na masełku,na rumiano.Są znacznie lepsze.
Poison1988 30.11.2012 15:10
jeszcze nigdy sama nie robiłam ale jadłam ostatnio takie u znajomych i były pycha!
kaja1991 30.11.2012 13:34
ser dodaje słonego posmaku
kaja1991 30.11.2012 13:33
dla wegetarian
xxxbulix 30.11.2012 13:31
ciekawe rozwiązanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak