Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy w sezamowej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
musztarda 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sezam 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy w sezamowej panierce

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki, posmarować musztardą.
Krok 1 - Kotlet schabowy w sezamowej panierce foto
2
Oprószyć mąką, zanurzyć roztrzepanym z odrobiną soli jajku i obtoczyć w sezamie wymieszanym z bułką tartą.
Krok 2 - Kotlet schabowy w sezamowej panierce foto
3
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Kotlet schabowy w sezamowej panierce foto
4
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Kotlet schabowy w sezamowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 27.04.2013 15:02
Też takie robiłam.
caralajna 01.12.2012 10:23
jakaś odmiana
cukiereczek 30.11.2012 08:43
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak