Duszona cykoria z parówkami

Duszona cykoria z parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cykoria

    1/2 kg
  • parówki cienkie

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    10 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyzka
  • mąka

    1 płaska łyzka
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • olej do smażenia

  • wino półwytrawne czerwone

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cykorię oczyścić, wyciąć gorzki miąższ, pokroić w półplasterki, sparzyć (najlepiej na sicie). Pieczarki oczyscic, pokroić w plasterki. Z parówek zdjąć osłonki, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia oprószyć maka. Dodać koncentrat pomidorowy oraz wino i szybko wszystko wymieszać żeby nie porobiły się grudki. Dodać cykorie, pieczarki i parówki, dusić jeszcze 10 minut. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

28.07.2011 07:35
Ciekawe połączenie smaków.

misia53

16.10.2010 08:51
Bardzo fajne.

SmacznaPyza

11.09.2010 11:15
fajne! proste a jednocześnie ciekawe zestawienie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat