Dhal z soczewicy

Dhal z soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

  • mango

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 posiekana duża cebula, 3 roztarte ząbki czosnku, 4 łyżki masła, 1 szklanka soczewicy, 3 szklanki bulionu z kurczaka, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka curry, 2 łyżeczki nasion kuminu, 1 szklanka posiekanego mango, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: : Smażyć przez 15 minut cebulę, czosnek oraz ziarna kuminu na złoto. Dodać bulion, soczewicę, curry i kurkumę. Gotować na małym ogniu przez 20 do 25 minut. Dodać posiekane mango i dusić przez 15 minut do momentu aż soczewica będzie miękka i wchłonie cały płyn. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat