Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ż mięsem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowowołowe 1 kilogram
grzyby świeże 40 dekagramów
serce wieprzowe 1 sztuka
przypraw 1 do smaku
mąka 1 kilogram
woda 2 szklanki
oliwa 2 łyżeczki
kapusta biała 1,5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ż mięsem.

FARSZ.
Mięso ugotuj po ostudzeniu zmiel w maszynce dodaj ugotowaną kapustę kiszoną wyciśniętą z wody i grzyby dodajemy sól i pieprz do smaku. wszystko mieszamy.

CIASTO.
Z mąki wody i oliwy zrób klasyczne ciasto na pierogi po wyrobieniu ciasta rozwałkuj je cienko szklanką wytnij okrągłe placki i zlep je z farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 05.12.2013 13:21
mi smakują :-)
adelajda 08.06.2013 19:45
smaczne są na pewno
Rybciia 22.05.2013 08:20
bardzo lubię :-)
caralajna 26.04.2013 07:37
ciekawy farsz
pestka 15.03.2013 10:08
uwielbiam takie pierogi
Dorian 24.02.2013 18:49
pyszne
kala9287 27.01.2013 14:07
pycha
Renata22 10.01.2013 22:35
Pyszne, w farszu nie tylko mięsko! Poczęstowałabym sie kilkoma sztukami!;)
Bernadeta1 10.01.2013 15:30
super pierogi
Milena87 28.11.2012 22:17
Wyglądają smakowicie:)
halina17 28.11.2012 20:50
Pyszne pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak