Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 85 dag
ogórek kiszony 4 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
czosnek 3 ząbki
jajko do panierki
olej do smażenia
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay

Piersi z kurczaka myjemy. Następnie rozcinamy na mniejsze porcje . Ubijamy tłuczkiem.
Pieczarki obieramy, kroimy w kosteczkę,podduszamy, doprawiamy do smaku.
DO miseczki wlewamy oliwę, dodajemy kostkę i wyciśnięty czosnek oraz przypraw. Nacieramy nią z zewnątrz i wewnątrz wymieszanymi w oliwie produktami. Do pieczarek dodajemy starty ser, pokrojone w kostkę ogórki. Kładziemy duża ilość z brzegu i zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce. Spinamy wykałaczkami. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Przed podoaniem możemy je przekroić na pół:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 07.11.2013 17:00
to bardziej roladki jak devolajki ale na pewno smaczne
fotoviderek 22.07.2013 11:25
Niebo w gębie :)
gacopierz23 03.06.2013 16:59
mój ulubiony
caralajna 08.12.2012 18:44
dawno nie jadłam, :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak