Bułka nadziewana mięsem

Bułka nadziewana mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 dag gotowanego mięsa lub pieczeni

  • cebula

  • marchewka

  • 3 łyżki masła

  • sól, pieprz

  • 2 łyżki masła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odkrajać piętki z bułki i wyjąć miąższ, który namoczyć w mleku. Mięso razem z namoczoną bułką i cebulą zemleć, dodać surowe jajko i przyprawy; wymieszać. Marchewkę pokroić w kostkę i ugotować. Bułkę wysmarować w środku masłem. Resztę masła razem z ugotowaną marchewką, posiekanym jajkiem na twardo dodać do mięsa. Tym farszem nadziać bułkę i zakryć oba otwory piętkami. Wierzch posmarować masłem, skropić mlekiem. Zrobić otworki, aby para miała ujście. Zapiec 15 minut w piekarniku. Krajać w duże plastry, podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

30.08.2010 17:55
Piękne zdjęcia i ciekawy przepis

Jolanta41

28.08.2010 22:21
Ciekawa \"panierka\" !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat