kluski śląskie

kluski śląskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka ziemniaczna

    25 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obrać,umyć,ugotować i zmielić.dodać mąkę i wyrobić gładką masę.uformować z ciasta kulki i włożyć do osolonego wrzątku.gotować do wypłynięcia.podawać do duszonych mięs.kluski można nadziewać,np;gotowanym mielonym mięsem,grzybami lub owocami.wtedy polać stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

03.09.2011 09:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat