Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree prosto z serca

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 50-100 ml
masło 2-3 łyżki
koperek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree prosto z serca

Kroki postępowania

1
1. Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, dodajemy mleko, masło, koperek i przyprawiamy wg uznania.
Krok 1 - Puree prosto z serca foto
2
2. Ziemniaczki dusimy robiąc z nich puree. Przy okazji wszystkie składniki pięknie nam się mieszają.
Krok 2 - Puree prosto z serca foto
3
3. Za pomocą rękawa cukierniczego na papierze do pieczenia formujemy serducha kilkoma warstwami.
Krok 3 - Puree prosto z serca foto
4
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż będą lekko zarumienione.

SMACZNEGO :)
Krok 4 - Puree prosto z serca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 23.02.2014 09:55
Super pomysł :-)
Łucja 01.03.2013 22:48
ciekawy pomysł :)
hahanka 09.02.2013 20:17
pomysłowo
Botwinka 20.01.2013 17:18
świetnie wygląda
TEtalicha 06.01.2013 22:29
bardzo pomysłowe
pycia9 15.11.2012 20:00
świetny pomysł
Justyna28 14.11.2012 17:37
pyszne
gosia561 14.11.2012 17:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak