Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • keczup

    3 łyżki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    2-3 łyżki
  • koperek posiekany

    2 łyżki
  • dorsz

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę po rozmrożeniu pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym( posmarowanym oliwą). Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z keczupem i oliwą. Rybę posmarować( można polać) mieszanką pomidorową, następnie posypać cebulą, czosnkiem i koperkiem. Zapiekać przez 20- 25 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

05.09.2013 23:23
rewelacyjne danie

Wafelek2601

08.05.2013 22:59
Pyszny obiadek

IKrakowianka

02.02.2013 20:53
rewelacja

Paweł10

08.05.2012 21:36
pycha

Agnik

13.12.2011 20:21
dobre

IZABELA29

11.11.2011 10:38
smaczniutko

ilka_86

31.08.2011 15:55
pyszności

Iwusia

16.07.2010 11:24
Pięknie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat