Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
marchewka 2 marchewki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza jęczmienna 4 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, zalewamy 2 litrami wody. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do wywaru. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 1 - Krupnik foto
2
Gotujemy około 20 minut i dodajemy kaszę jęczmienną. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy pod koniec gotowania.
Krok 2 - Krupnik foto
3
Całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na wierzchu możemy posypać natką pietruszki. Smacznego
Krok 3 - Krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.01.2014 08:12
Lubię krupnik
SmacznaPyza 13.11.2012 17:58
do jakiego wywaru wsypujemy warzywa skoro wcześniej nic nie piszesz o gotowaniu mięsa?
mela25 13.11.2012 13:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak