Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca flądra

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól, pieprz do smaku
mąka 10 łyżek
olej 0,5 szklanki
masło 1 łyżeczka
flądra 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca flądra

Flądrę dokładnie myjemy. Opruszamy ją solą i pieprzem. Do wnętrza ryby wkładamy łyżeczkę masła. Rybę panierujemy w samej mące i kładziemy na mocno rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na złocisty kolor. Podajemy z surówką i frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 12.11.2012 14:31
jadłam raz w życiu i wiele bym dała aby jeszcze raz ją spróbować. Zdjęcie nie najlepszej jakości, ale jak patrzę na tę chrupiącą rybkę to odrazu bym ją zjadła w całości :)
ziutula
ziutula 12.11.2012 09:25
lubię taką rybkę
medi 11.11.2012 21:57
Uwielbiam flądrę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak