Zapiekane gołąbki

Zapiekane gołąbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowane mielone mięso

    0,5 kg
  • pieczarki

    40 dag
  • kapusta

    1 szt.
  • jaja

    4 szt.
  • bułka tarta

    200 g.
  • bułka

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Średnią główkę kapusty sparzyć i podzielić na pojedyncze liście,
ugotowane mięso (z porcji rosołowych, z kości od schabu) obrane zmielić. Zmielić pieczarki i cebulę , przesmażyć na patelni , dodać do zmielonego mięsa, wbić 2 jaja. Bułkę namoczyć, odcisnąć, dołożyć do farszu, dokładnie wymieszać farsz, dołożyć do smaku \"kucharka\" . Farsz zawijać w liście kapusty. Rozbić dwa jaja, dolać przyprawy w płynie \"kucharek\" . Gołąbki panierować w rozbitym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, na wolnym ogniu. Gdy się zarumienią ze wszystkich stron zdejmować z patelni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat