Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonych grzybków

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
masło 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
słodka śmietana 2 łyżki
zielona pietruszka
przyprawy
ziemniaki
grzyby gąski 40 typ: zielonka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonych grzybków

Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki na patelni stopić masło dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę oraz grzyby wszystko delikatnie doprawić solą i pieprzem, następnie udusić grzyby do miękkości.
Gotowe grzyby zmiksować na krem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę lub paseczki ja pokroiłam jak na frytki, następnie ugotować w bulionie kiedy ziemniaki są miękkie dodać krem grzybowy, wymieszać zaprawić śmietanką i zagotować.
doprawić do smaku i posypać zieloną pietruszką.
Czerstwe pieczywo pokroić w kostkę i najlepiej w piekarniku zrumienić na grzanki. Zupę podawać gorącą posypana grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.11.2012 11:12
lubię zielonki w zupie
V_kuchareczka 10.11.2012 09:54
ciekawy przepis
marinia 10.11.2012 08:36
ciekawa zupka
adelajda 10.11.2012 08:19
bardzo lubię zupę z zielonek ! super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak