Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brokułowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 0.5 szt.
ziemniak 2-3 szt.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/6 szt.
kości wieprzowe 20 dag.
woda 3 litry
śmietana 0.5 szkl.
mąka pszenna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3-4 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: brokułowa

Kości dokładnie myjemy,wkładamy do garnka z wodą,dodajemy ziele angielskie,liść laurowy,gotujemy.Marchew,pietruszkę,ziemniaki i seler obieramy,myjemy,kroimy w kostkę.Gdy mięso jest już miękkie wyciągamy kości i obieramy je z mięska,kroimy.Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy pod przykryciem do miękkości.Brokuła dzielimy na różyczki,myjemy i dodajemy do zupy(ok.20 dag.) 15 min. póżniej niż dodaliśmy marchew,seler,pietruszkę i ziemniaki.Gotujemy.Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone wcześniej mięso i śmietanę dokładnie wymieszaną z mąką.Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 08.07.2013 20:23
a akurat brokuł teraz jest takze super
Aneta41 30.11.2012 20:22
super
dianix 21.11.2012 22:19
bardzo lubię, smaczna
Miki 09.11.2012 13:08
dobra
octo 09.11.2012 12:58
mniam zdrowiutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak