Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czarnego bzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bez czarny 1 kg
liście wiśni 400 sztuk
woda 4 l
cukier 3 kg
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czarnego bzu

Bez i liście wiśni umyć na durszlaku. Do garnka wlać wodę, wrzucić bez, cytrynę i liście. Zagotować. Po 15 minutach wyłączyć i odstawić na godzinę. Po tym czasie wywar odcedzić i zagotować z cukrem. Gotować 10 minut i gorącym sokiem napełniać butelki lub słoiczki. Nie trzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak