Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście naleśnikowym z piwem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 600 g
piwo 200 ml
jajko 3 szt.
mąka 150 g
oliwa 1/2 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście naleśnikowym z piwem

Filety rybne wypłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Każdy filet posypać solą i pieprzem. Wymieszać mąkę z piwem i żółtkami jaj, dodać szczyptę soli i pieprzu. Ciasto powinno być gęściejsze niż ciasto naleśnikowe. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć ją z ciastem. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek ryby maczamy w cieście, a następnie smażymy na patelni na jasnożółty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 07.11.2012 08:41
Uwielbiam taką rybkę.
magdziorka6 06.11.2012 21:53
napewno wyśmienita rybka
parysek10 06.11.2012 19:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak