Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy razowe z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
mleko 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
mąka razowa 1 półtora szklanki
mąka pszenna 1 półtora szklanki
jajko 2 sztuki
cynamon Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy razowe z jabłkami

Kroki postępowania

1
Umyte i obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubszych oczkach,
Krok 1 - Racuchy razowe z jabłkami foto
2
dodać jajka i mleko, wymieszać, połączyć z mąkami i cukrem , można dodać cynamon, lub cukier waniliowy.
Krok 2 - Racuchy razowe z jabłkami foto
3
Upiec na rozgrzanym oleju. Upieczone układać na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 3 - Racuchy razowe z jabłkami foto
4
Jeśli mało słodkie posypać po upieczeniu cukrem pudrem. Smaczne i tanie danie, dzieci je uwielbiają;)
Krok 4 - Racuchy razowe z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak