Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kpusta zsmażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
wino czerwone wytrawne
ocet
cukier
SMIETNA 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
sól
pieprz
masło 1 łyżeczka
olej
kapusta czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kpusta zsmażana

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy masło z olejem,pół na pół.Smażymy pokrojona w kostkę cebulę.
Krok 1 - Czerwona kpusta zsmażana foto
2
Kapustę cienko poszatkować posolić i ręką wymieszać ugniatając.
Krok 2 - Czerwona kpusta zsmażana foto
3
Kapustę dodajemy do cebuli i smażymy chwilkę często mieszając.
Dodajemy wino około 1/3 szklanki,cukier,sól,ocet i pieprz,do smaku.
Mieszamy,kiedy wino odparuje dodajemy trochę wody,przykrywamy i dusimy 1 godzinę.
Krok 3 - Czerwona kpusta zsmażana foto
4
Śmietanę połączyć z mąką i dodać do kapusty.Zasmażać puki wszytki płyn nie odparuje cały czas mieszając.
Krok 4 - Czerwona kpusta zsmażana foto
5
Idealna do obiadu lub sama do kanapek z wędliną:)
Krok 5 - Czerwona kpusta zsmażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 06.12.2012 22:51
Pyszne uwielbiam czerwoną kapustę
mariel78 21.11.2012 12:06
pycha
Cukiereczek13 05.11.2012 16:03
pychotka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak