Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 100 g
mąka 0,5 kg
jajko 2 szt
woda
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jabłek

Kroki postępowania

1
Ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednym kawałku jabłka.
Krok 1 - pierogi z jabłek foto
2
Sklejać pierogi , układać na ścierce. Zagotować wodę z dodatkiem soli, wrzucać pierogi.
Krok 2 - pierogi z jabłek foto
3
Gotować kilka minut, wyjąć z wody, lekko oplukać zimną wodą. Podawać z dodatkiem cukru posypanego po wierzchu pierogów.
Krok 3 - pierogi z jabłek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 27.03.2013 08:25
uwielbiam!
Kasia36 31.01.2013 20:58
z jabłuszkami jeszcze nie jadłam pierogów, pycha
miki47 02.12.2012 10:03
mniam
Betka 18.11.2012 23:59
mmm uwielbiam takie;)
jolanta53 04.11.2012 14:56
Często robię pierogi z jabłkami, ale tartymi.
Lemon 04.11.2012 14:38
ciekawe
sylwia / sytofala 04.11.2012 14:00
:) smaki jesieni
halina17 04.11.2012 13:41
Bardzo lubię pierogi z jabłek.
aisoglam 04.11.2012 13:25
Świetny pomysł :)
caffee_tea 04.11.2012 12:58
jeszcze nie spróbowałam ten przepis
Sylwia26 04.11.2012 12:33
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak