Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA po grecku.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 500 gram
jajko 2 sztuki
marchew 500 gram
pietruszka 2 sztuki
seler duży 1 sztuka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 opakowanie
olej 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA po grecku.

Rybę obtoczyć w jajku i tartej bułce, usmażyć. Odstawić do ostygnięcia. Warzywa utrzeć na tarce o dużych oczkach, gotować 30 min. na małym ogniu w osolonej wodzie. Jak warzywa będą miękkie dodać pokrojoną cebulę, przecier pomidorowy i olej. Wszystko zagotować. Farsz schłodzić.W wysokim szklanym naczyniu układać na przemian farsz warzywny a następnie usmażoną rybę - do wyczerpania. Całość wstawić do lodówki. Podawać do chleba> SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.05.2013 14:24
lubię tak przygotowaną rybę
Magda24 15.11.2012 16:29
smaczna
matesko 07.11.2012 09:13
bardzo lubię
sylwia / sytofala 29.10.2012 23:37
mmmm pyszności
Kasnaj 29.10.2012 19:20
mniam lubię rybkę po grecku
1j1o1l1a1 29.10.2012 19:07
tre warzywa po ugotowaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak