Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe placuszki z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
sól 1 szczypta
mąka
jabłka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe placuszki z jabłkiem

Jajka ubić na puszystą masę. Ubijając dodać cukier waniliowy sól, mleko, wodę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto.

Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy jabłko w plastry. Oprószyć cynamonem.

Ciasto nabierać łyżką i kłaść małe placuszki na rozgrzany olej, na ciasto kłaść plastry jabłek polać troszkę ciastem i przewrócić na drugą stronę. Smażyć placki na rumiano.

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 30.10.2012 04:28
ale by się zjadło
Kasia35 29.10.2012 16:43
smaczne
Poison1988 29.10.2012 16:31
Też często takie robię :) Uwielbia je cała moja rodzina :)
Pietruszka 29.10.2012 16:16
uwielbiam takie śniadania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak