Zupa Migdałowa tłusta

Zupa Migdałowa tłusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko tłuste 3,2 %

    1,5 l
  • migdały

    20 dag
  • cukier

    2 łyzki
  • rodzynki

    10 dag
  • łyżka masła

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki przelewamy na sicie gorącą wodą odstawiamy do odsaczenia sparzyć wrzątkiem migdały obierajac je z łupin szuszymyprzepuszczamy przez maszynke mleko gotowacz cukrem i rodzynkami sola i masłem na niewielkim ogniu przez 3 min podajemy na ciepło z ryzem na sypko

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat