Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne meksykańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
olej 20 g
ząbek czosnku 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
koncentrat pomidorowy 300 g
sól 3 szczypty
pieprz 3 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
makaron lasagne 5 płatów
woda 0,5 (przegotowana)
fasola 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne meksykańska

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, myjemy, siekamy i podsmażamy na oleju. Czosnek obieramy i również siekamy. Fasolę wyciągamy z puszek na durszlak i płuczemy pod bieżącą wodą. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Następnie czosnek, fasolę, kukurydzę i koncentrat dodajemy do podsmażonej cebulki i trzymamy na ogniu aż się wszystko zagotuje. W między czasie dodajemy pół litra wody i doprawiamy wszystko solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Powstały sos powinien być rzadki ponieważ makaron i tak wciągnie dużo wody.
Krok 1 - Lasagne meksykańska foto
2
W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę płaty lasagne i sos.
Krok 2 - Lasagne meksykańska foto
3
NIE przykrywamy naczynia.
Krok 3 - Lasagne meksykańska foto
4
Wkładamy do gorącego piekarnika i zapiekamy 40 minut na najniższym poziomie w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Lasagne meksykańska foto
5
Oto gotowe danie!
Krok 5 - Lasagne meksykańska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2013 14:34
bardzo smaczne
Zdzisław 28.10.2012 18:42
tez lubię
parysek10 28.10.2012 17:31
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak