Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone.
Kroki postępowania
Nadzienie: Dokładnie oczyszczone Kanie pokroiłam na kawałki i podsmażyłam na maśle z odrobiną soli i pieprzu około 5 minut. Po ostygnięciu dodałam cebulę pokrojoną w kostkę i połączyłam serkiem mascarpone. Doprawiłam solą i pieprzem.
Ciasto: Mąkę przesiałam do miski dodałam otręby, sól, kurkumę, proszek do pieczenia. Wymieszałam, dodałam miękkie masło i jajko, a następnie zagniotłam ciasto. Ciasto rozwałkowałam na grubość około 2-3 mm i wycięłam szklanką koła. Na koła z ciasta nałożyłam nadzienie przykryłam drugim kołem i skleiłam boki.
Na patelni rozgrzałam oliwę i smażyłam na złoty kolor z obu stron, po wyjęciu z patelni odsączyłam z nadmiary tłuszczu na ręcznikach papierowych. Smacznego.