Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
masło 50 gram
mleko 1/2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
otręby 3 łyżki
cebula 1/2 sztuki
serek mascarpone 3 łyżki
kanie kilka średnich
sól i pieprz do smaku
<b>ponadto:</b>
mąka do podsypywania
masło do smażenia 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone.

Kroki postępowania

1

Nadzienie: Dokładnie oczyszczone Kanie pokroiłam na kawałki i podsmażyłam na maśle z odrobiną soli i pieprzu około 5 minut. Po ostygnięciu dodałam cebulę pokrojoną w kostkę i połączyłam serkiem mascarpone. Doprawiłam solą i pieprzem.

Krok 1 - Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone. foto
2

Ciasto: Mąkę przesiałam do miski dodałam otręby, sól, kurkumę, proszek do pieczenia. Wymieszałam, dodałam miękkie masło i jajko, a następnie zagniotłam ciasto. Ciasto rozwałkowałam na grubość około 2-3 mm i wycięłam szklanką koła. Na koła z ciasta nałożyłam nadzienie przykryłam drugim kołem i skleiłam boki.

Krok 2 - Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone. foto
3

Na patelni rozgrzałam oliwę i smażyłam na złoty kolor z obu stron, po wyjęciu z patelni odsączyłam z nadmiary tłuszczu na ręcznikach papierowych. Smacznego.

Krok 3 - Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.10.2013 19:45
wygląda apetycznie
Wafelek2601 26.08.2013 21:43
Brzmi ciekawie
Agnieszka-87-25 31.05.2013 08:27
mniam, podobają mi się te Twoje przepisy są bardzo oryginalne
mirosława4 03.03.2013 17:44
bardzo pomysłowe i zapewne smaczne danie !
kate.500 05.02.2013 20:33
pycha
Wacław 15.11.2012 10:54
bardzo pomysłowe i na pewno smaczne danie !
MAR3STA 14.11.2012 21:30
super
adelajda 06.11.2012 16:28
nie znam się tak dobrze na grzybach żeby zbierać kanie ! ale wypróbuję z innymi grzybami ! SUPER !
jozefinach 02.11.2012 09:38
Pyszności.
anemon 01.11.2012 10:27
Jesteś bardzo pomysłowa, znów znajduję u Ciebie coś nowego i niespotykanego.
IZABELA29 01.11.2012 07:55
intrygujaca a zarazem ciekawa potrawa
Fiffi 31.10.2012 22:42
bardzo pomysłowe
reniatka 30.10.2012 12:32
pysznosci, nie jadlam jeszcze takiego
Katarzyna59 28.10.2012 14:30
bardzo smaczne
RenataZ-et 28.10.2012 11:44
pięknie wygląda
Magula 27.10.2012 21:19
bardzo cielawy przepis
medi 27.10.2012 21:15
...ciekawy i bardzo fajny:)smacznie wygląda:)
manaika 27.10.2012 21:10
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak