racuchy pieczarkowe

racuchy pieczarkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 dkg
  • mąka

    3 łyżki
  • białka

    2
  • woda letnia

  • sól, pieprz

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki oczyścić,umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.mąkę rozprowadzić paroma łyżkami wody,doprawić solą i pieprzem,ostrożnie wymieszać z ubitą na sztywną pianę z białek.w naczyniu do głębokiego smażenia rozgrzać tłuszcz.pieczarki zanurzać w cieście,wkładać do gorącego tłuszczu i smażyć na złoty kolor.podawać z ostrym sosem pomidorowym,z dodatkiem posiekanej bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bart

18.07.2011 23:45
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat