Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ketchupie z cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,2 kg
ketchup 6 łyż.
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ketchupie z cebulką

Karkówkę kroimy w plastry ok. 1 cm. Dno żaroodpornego naczynia z pokrywką smarujemy ketchupem i wykładamy cebulą pokrojoną w plastry. Na cebulę układamy warstwę karkówki. Potem ketchup, cebula i znowu karkówka. Tak do wypełnienia naczynia lub zaspokojenia potrzeb. Ketchup może być pikantny lub łagodny – wedle gustu. Między warstwy położyć zmiażdżony ząbek czosnku. Po przykryciu wstawić na 100 minut do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Podawać z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 25.10.2012 10:29
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak