Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
pieczarki 150 g
cebula 1 szt.
ser żółty 100 g
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 1 szkl.
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
masło 2 łyż.
natka pietruszki 1,5 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Piersi przekrawam wzdłuż na pół i lekko rozbijam. Następnie posypuję lekko solą, pieprzem i papryką.
Krok 1 - Roladki drobiowe z pieczarkami i serem foto
2
Cebulę obieram. Cebulę i pieczarki drobno kroję. Rozgrzewam tłuszcz na patelni (masło), dodaję pokrojoną cebulę i podsmażam aż się zeszkli, wtedy dodaję pokrojone pieczarki. Smażę, aż grzyby będą miękkie. Na płat mięsa drobiowego kładę posiekaną natkę pietruszki, uduszone pieczarki z cebulką, posypuję startym serem.
Krok 2 - Roladki drobiowe z pieczarkami i serem foto
3
Zwijam roladkę i maczam w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej.
Krok 3 - Roladki drobiowe z pieczarkami i serem foto
4
Roladki smażę na oleju z każdej strony na ładny złoty kolor na niewielkim ogniu pod przykryciem.
Krok 4 - Roladki drobiowe z pieczarkami i serem foto
5
Roladki można też tylko obsmażyć na patelni, a potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec w piekarniku.
Krok 5 - Roladki drobiowe z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 15.05.2013 20:41
fajne miesko mniam
Agnieszka_B 24.10.2012 15:37
Coś w sam raz dla mnie :D
misia53 24.10.2012 15:24
Lubię takie roladki z różnymi nadzieniami a z pieczarkami zwłaszcza...
Lemon 24.10.2012 13:50
pycha
ziutula
ziutula 24.10.2012 12:53
lubię mocno nadziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak