Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z maliny jesiennej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 4 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sok z maliny jesiennej

Maliny podgrzewać ze szklanką cukru, aż puszczą sok.Ja czasem je zagotuję króciutko. Przecedzić przez gęste sito, dodać reszkę cukru i zagotować szybko. W międzyczasie wymyć i wyparzyć wrzątkiem słoiki i butelki. Zlać wrzący sok do butelek i słoików, zakręcić i już nie pasteryzować. Wiem, że gotując maliny zabijam w nich część witamin, ale mam pewność, że sok nie zburzy się w spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 02.11.2013 10:04
domowej roboty jest najlepszy
Alex_M 07.05.2013 06:13
mmm pysznosci!!
Bernadeta1 26.03.2013 11:42
super taki sok
Magda24 22.12.2012 22:22
widzę , że dbasz o rodzinę :))
mirosława4 19.12.2012 19:11
dobry na przeziębienie
Beata23 20.11.2012 08:42
Też taki robię, pycha
Mysiunia 25.10.2012 15:46
pyszny i zdrowy :)
pajbek 23.10.2012 01:53
Dobre do piwka!!
Monika58 22.10.2012 18:17
dobre
adelajda 22.10.2012 16:37
robiłam tylko z wcześniejszych ! smaczne !
Małgorzata106 22.10.2012 15:19
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak