Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
wywar z mięsa i warzyw 0,5 l
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna łyżka
tymianek do smaku
karkówka 0,5 kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy

Mięso kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i mąką pszenną.Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy wcześniej przygotowane mięso. Podsmażamy mięso, a następnie przykrywamy je i dalej dusimy na małym ogniu. W tym czasie gotujemy wywar z mięsa i warzyw (zamiennie może być kostka rosołowa). Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Podsmażone mięso i uduszone dodajemy do cebuli, podlewamy wywarem z mięsa i warzyw. Tak gotujemy aż mięso będzie miękkie, co jakiś czas dolewając wywar z mięsa. Na koniec doprawiamy papryką słodką mieloną oraz tymiankiem. Podgotować i zaciągnąć wodą z mąką pszenna. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 19.03.2013 14:29
bardzo lubie
Zdzisław 21.10.2012 00:28
dobry gulasz na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak