Zupa jarzynowa z kurkami

Zupa jarzynowa z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2 szt
  • kurki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • por

    1/2 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • pomidory

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • masło

    1 łyżka
  • chilli

    1 szczypta
  • tymianek

    1 (świeży)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać wodą, zagotować. Cebule posiekać, kurki oczyścić, większe pokroić. Wraz z cebulą podsmażyć na maśle. Dodać do wywaru. Warzywa (prócz pomidorów) obrać, pokroić w kostkę, a pora w plasterki. Dodać do gotującego się mięsa i gotować do miękkości, około 40 min na małym ogniu. Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory. Gotować jeszcze 5 min. Doprawić do smaku przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

28.10.2016 13:32
Taka zupa na gęsto :)

Grazyna0211

16.12.2015 15:22
smaczna zupka

agnieszka131919

09.01.2014 08:28
Muszę wypróbować, powinna smakować moim dzieciom, bo bardzo lubią grzyby

Mysiunia

05.01.2013 11:41
Przepięknie się prezentuje :) na pewno była bardzo smaczna :)

RenataZ-et

01.12.2012 21:22
wygląda bardzo apetycznie

Agata B

18.10.2012 20:14
połączenie smaków idealne - koniecznie muszę jej spróbować:)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat