Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w oliwie z pomidorami i bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 320 gram
pomidor 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
czarny pieprz do smaku
bazylia 1 garstka
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w oliwie z pomidorami i bazylią

Łososia umyj, osusz, odetnij od niego skórę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Włóż rybę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minut.

Natnij pomidora na krzyż i włóż na 15 sekund do wrzątku. Zdejmij z niego skórkę, pozbaw gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w kostkę.

Oliwę podgrzej w rondelku, a gdy będzie ciepła zestaw z ognia, dodaj do niej pomidory oraz podartą bazylię. Dopraw solą i pieprzem.

Wyłóż łososia na talerze i polej oliwą z pomidorami i bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 24.01.2013 11:58
super
jozefinach 17.10.2012 15:31
Pięknie się prezentuje.
Bogusiaz 17.10.2012 15:11
pycha
Ola1984 17.10.2012 14:52
Fajna, zdrowa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak