Maślaki w occie

Maślaki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaczków

    1 kg
  • czosnku

    4 ząbki
  • liście laurowe

    4
  • gałazki świeżego rozmarynu

    4
  • pęczek świeżej bazylii

  • octu balsamicznego

    100 ml
  • oliwy

    4 łyżki
  • sól

  • suszone chilli

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić maślaki następnie w rondlu wymieszać ocet z oliwą i dodać zioła oraz czosnek i łyżeczkę soli. Zagotować. następnie włożyć grzyby i gotować ok. 5 minut. na dno ułożyć strąki chilli i przelać delikatnie grzyby do słoików. szczelnie zakręcić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

09.11.2010 06:51
przepadam,

Matik

04.08.2010 11:24
Lubię taką zagrychę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat