Przepis i sposób przygotowania na: Leśne mieszki.
Grzyby lesne-ja użyłam prawdziwki,podgrzybki,kozaki i kraśniaki/ przebieramy,myjemy i siekamy.Czosnek i cebulę obieramy,czosnek przeciskamy przez praskę na patelnię,cebulę kroimy w kosteczke i też wkładamy na patelnię.Wlewamy olej+masło i smażymy -dodając pokrojone grzyby,które posypujemy solą oraz pieprzem. 1/3 grzybów zostawiamy na patelni,a pozostałe przekładamy do miseczki,dodajemy żółtko,mieszamy i dzielimy na 5 części.Każdą porcję wykładamy na rozbity schab,formując mieszki,które związujemy u góry nicią bawełnianą.
Gotowe mieszki układamy w naczyniu żaroodpornym,wlewamy bulion i pieczemy ok.25-30 minut w tem.180-190 ztopni.
Po upieczeniu część wywaru wlewamy na patelnię,gdzie zostały grzyby,doprowadzamy do wrzenia i zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką - zagotowujemy i podajemy z mieszkami.
Smacznego!