Przepis i sposób przygotowania na: MAJONEZ DOMOWEJ ROBOTY
Miksujemy wszystko przez ok. minutę, tak aby składniki się połączyły i powstała piana, teraz powolutku (ciągle miksując) wlewamy olej.
Mikserem poruszamy góra-dół, tak aby olej łączył się z resztą składników, wszystko miksujemy do całkowitego połączenia (czasem, gdy żółtka są większe, na oko dolewam jeszcze troszkę oleju).
Zawsze też wszystko próbuję, czy dobrze smakuje.
Na początku byłam zmuszona doprawiać, ponieważ składników było o ciupkę za mało (lubię majonez mocny w smaku).
Ps. Z całego serca polecam taki majonez, sama już dobre pare mięsięcy nie kupuję takiego ze sklepu, ze sztucznymi dodatkami. Przyznam, że na początku wychodził mi troszkę za rzadki, ale wystarczyło zmienić skład (całe jajka zastąpiłam samym żółtkiem) i z ręką na sercu zapewniam was, że taki majonez to niebo w gębie. Jeśli dodamy do tego wszystkiego fakt, że taki majonez wytrzymuje w lodówce spokojnie 10 dni, robi się go bardzo szybko i ze składników dostępnych, no poprostu ideał :)