Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drozdzowo-bananowo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 3 kg
drożdże 5 dag
mleko 1 1/4 szklanki
mąka 3,5 szklanki
margaryna 2/5 kostki
olej do smażenia
żółtko jajek 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Drozdzowo-bananowo

Kroki postępowania

1
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/252857/ciasto-drozdzowe.html - według tego przepisu wykonujemy ciasto drożdzowe, ktre następnie rozwałkowujemy
Krok 1 - Drozdzowo-bananowo foto
2
i za pomoca szklanki, bądz flaczarki w zaleznosci jak duze chcemy mieć a'la pierogi z bananem wykrajamy kółka. W srodek wykładamy plasterki badana, i sklejamy w połowie. Polecam banany bardziej dojrzała, z plamkami sa słodsze.
Krok 2 - Drozdzowo-bananowo foto
3
Smżymy na rozgrzanym tłuszczu, tak by wrzucone pływały , następnie odwracamy na druga stronę i wykładamy na papier aby wsiąkł w niego tłuszcz.
Krok 3 - Drozdzowo-bananowo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 03.03.2013 13:34
fajne polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak