Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczniaki w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 szkl
mąka 1 szkl
jajko 2 szt
wino czerwone 7 łyz
boczniaki 0,5 kg
sól
pieprz
olej
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: boczniaki w panierce

Kroki postępowania

1
wino jajka, mleko i mąke, sól miksujemy do uzyskania masy jak na nalesniki jak będzie za rzadka to dodajemy więcej mąki
Krok 1 - boczniaki w panierce foto
2
nastepnie ścieramy na tarce patisony
Krok 2 - boczniaki w panierce foto
3
wsypujemy do ciasta i mieszamy wszystko razem
Krok 3 - boczniaki w panierce foto
4
do masy dodajemy boczniaki i obtaczamy z obu stron w tej masie
Krok 4 - boczniaki w panierce foto
5
każdy boczniak kładzimy na rozgrzany tłuszcz
Krok 5 - boczniaki w panierce foto
6
mozemy dodac troszkę masła do oleju i smażymy z obu stron na złoty kolor
Krok 6 - boczniaki w panierce foto
7
upieczone boczniaki przekłamy na talerz i podajemy z ziemniakami i surówką
Krok 7 - boczniaki w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.09.2013 00:32
smaczne boczniaki
Anna169Hosz 21.10.2012 07:16
Takich boczniaków jeszcze nie jadłam.
caffee_tea 14.10.2012 22:16
lubię
Rafał10 14.10.2012 21:17
apetycznie wygląda
Zdzisław 14.10.2012 17:19
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak