Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona zupa jarzynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 2 szt
seler kawałek
marchew 2 szt
pietruszka
pomidor 3 szt
papryka pół szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele ang
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona zupa jarzynowa

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, sól, pieprz i ziele angielskie.Gotujemy. Pomidory obieramy ze skórki, siekamy i dodajemy do zupy, również posiekana paprykę. Gotujemy ok 20 min aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku. Podaję posypaną listkami czerwonej bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak