Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z brązowym ryżem i wołowiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
mięso mielone wołowe ponad pół kg
kminek
cebula
koncentrat pomidorowy
smalec
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier
sok z cytryny
ryż brązowy 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z brązowym ryżem i wołowiną

Kapustę ugotować z dodatkiem kminku(wyciąć wcześniej kaczan).Ostudzić i oddzielić liście(żyłki odciąć).
Ryż ugotować w osolonej wodzie (brązowy się gotuje dłużej niż biały).
Mięso wymieszać z ryżem ugotowanym na sypko, przyprawą do mielonego,startą cebulą. Farszem napełniać liście,zawijać do środka boki. Kilka zostawić (zazwyczaj te, które są za małe lub porwane). W garnku ułożyć na spód liście kapusty,na to układać ciasno gołąbki,dodać koncentrat pomidorowy,łyżkę smalcu(planta),liść,ziele i zalać wodą(tak by zakryć gołąbki).Dusić pod pokrywką na średnim ogniu,doprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i soku z cytryny (kilka kropel).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.11.2012 17:29
pyszny obiadek:)
halina17 11.10.2012 12:18
Smaczne gołąbki.
ziutula
ziutula 10.10.2012 22:29
gołąbki różnie nadziane lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak