Muszle – szybki obiad wakacyjny

Muszle – szybki obiad wakacyjny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron (duże muszle)

    0,5 ooakowania
  • sos beszamelowy

  • ogórek małosolny

  • oliwki zielone

    10 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ser żółty

    200 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Makaron muszle ugotować na półtwardo.
2. Napełnić odsączonym tuńczykiem w sosie własnym i oliwkami.
3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
4. Polać sosem beszamelowym.
5. Poukładać na wierzchu ser w plastrach.
6. Chwilkę zapiekać w piekarniku, aż się ser rozpuści.

Podawać z ogórkiem małosolnym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

17.12.2010 17:03
mnaim

Zofia12

14.07.2010 08:58
Bardzo inspirujące te muszle:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat