racuchy z dyni 2

racuchy z dyni 2

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    2 szklanki
  • jaja

    3
  • mąka

    40 dkg
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • dynia

    40 dkg
  • sól

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dynię obrać,usunąć gniazdo nasienne,miąższ zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach.mleko ubić z jajem i solą i ubijać dalej,stopniowo dosypując mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.gdy ciasto będzie gładkie,dodać utartą dynię.na patelni rozgrzać tłuszcz i łyżką nakładać porcję ciasta.racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor.podawać ze śmietaną,jogurtem miodem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

klaudusia198888

06.01.2011 23:59
napewno pyszne

Smakosz6

28.08.2010 00:17
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat