Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone leśne grzybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
Grzybki leśne 40 dag
por 1 szt
podgardle 20 dkg
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone leśne grzybki

Ziemniaki szorujemy, następnie gotujemy je w mundurkach, w osolonej wodzie, aż będą miękkie , Grzybki myjemy, oczyszczamy, i kroimy w małe kawałki, porę dokładnie myjemy , kroimy w talarki, Ziemniaki odcedzamy, studzimy, obieramy z łupin, kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, Podgardle pokroić w grubszą kostkę, kładziemy na rozgrzany tłuszcz smażymy, dodajemy grzybki dusimy, gdy grzyby będą miękkie dodajemy ziemniaki , następnie dodajemy porę, smażymy ok 15 min, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.04.2013 10:21
uwielbiam takie grzybki
mela25 10.03.2013 08:33
super grzybki
Ewa6274879 04.11.2012 22:13
sycący obiad :)
Seba 27.10.2012 09:46
smaczne
Wafelek2601 13.10.2012 22:19
bardzo dobre
Łukasz15 10.10.2012 17:23
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak