Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po prowansalsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 600 g
pomidor 3 szt.
cebula 1 szt.
tymianek 1 łyżecz.
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 łyżecz.
natka pietruszki 1 łyż.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po prowansalsku

Kroki postępowania

1
Fasolkę myję, usuwam końcówki, kroję na kawałki ok. 4 cm. Gotuję fasolkę w osolonej i osłodzonej wodzie do miękkości. Pomidory polewam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję na ćwiartki.
Krok 1 - Fasolka szparagowa po prowansalsku foto
2
Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaję pokrojone pomidory, tymianek i całość duszę, aż pomidory się rozpadną. Doprawiam na koniec do smaku solą i pieprzem. Na patelnię wkładam pokrojoną fasolkę, mieszam i duszę jeszcze ok. 5 minut.
Krok 2 - Fasolka szparagowa po prowansalsku foto
3
Na koniec posypuję danie posiekaną natką pietruszki.
Krok 3 - Fasolka szparagowa po prowansalsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.07.2016 08:21
bardzo smacznie się prezentuje
Inal 08.10.2012 16:00
Oj tak.. zgadzam się,iż wygląda smakowicie.I jak kolorowo:))
justys759 08.10.2012 08:02
wygląda smakowicie
Magula 08.10.2012 07:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak