Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe zawijańce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
nutella
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe zawijańce

Ciasto francuskie rozwijamy, całą powierzchnię ciasta smarujemy nutellą.Posmarowane ciasto zwijamy ( po dłuższym boku) w roladę i kroimy w plastry ok. 1 cm. Układamy na blaszce i smarujemy rozbełtanym jajkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. pieczemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 30.11.2012 15:18
muszę koniecznie spróbować
wiola28a 30.11.2012 15:18
muszę koniecznie spróbować
magduś83 20.10.2012 15:35
super ciastka :)
Chojłówna 09.10.2012 16:37
bardzo lubię takie zawijańce
sara1 07.10.2012 11:01
fajniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak