Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mozarella domowej roboty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18-procentowa 400 g
majonez 4 łyżecz.
przyprawa tzaziki Prymat 1/2 opak.
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mozarella domowej roboty

Kroki postępowania

1
Żelatynę rozpuszczam w połowie szklanki gorącej wody. Pozostawiam do ostudzenia. Śmietanę miksuję z majonezem, pieprzem i przyprawą tzatziki około dwie minut na gładką masę.
Krok 1 - Mozarella domowej roboty foto
2
Następnie do masy śmietanowo-majonezowej dodaję rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę i jeszcze chwilę miksuję. Masę wlewam do czterech filiżanek. Wkładam filiżanki z masą do lodówki do stężenia na około 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Krok 2 - Mozarella domowej roboty foto
3
Stężoną masę wykładam na talerzyk.
Krok 3 - Mozarella domowej roboty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.10.2012 00:13
nagroda Nobla się należy! a taką mozzarelę możemy dać np. na pizzę i będzie się ciągnąć?
hahanka 07.10.2012 13:01
super pomysł!
Misiabe 06.10.2012 23:09
na pewno spróbuje :) dzięki za pomysł :)
ilovebake 06.10.2012 19:12
fajnie :)
kasienka23 06.10.2012 19:01
pomysłowo
Barbara/zuza22_85 06.10.2012 16:35
super, musze zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak