Kawa z bitą śmietaną i karmelem

Kawa z bitą śmietaną i karmelem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Napar z kawy

    1,5 szklanki
  • bita śmietana

    4 łyżki
  • mleko skondensowane słodzone

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do filiżanek rozlać napar z kawy. Na wierzchu kawy nałożyć po dwie łyżki bitej śmietany ( może być gotowa, można ją ubić z kremówki). Mleko skondensowane słodzone ugotować wcześniej w puszce, bitą śmietanę polewać karmelem. Kawę od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

26.12.2013 11:58
pyszności :)

Katarzyna/kate1980

11.05.2012 21:23
fajniutka

Iwusia

13.08.2011 23:37
wspaniała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat