Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowy z kremem kajmakowym
Jest to nieskomplikowany przepis na tort orzechowy z kremem kajmakowym. Orzechowy, bo do biszkoptu dodajemy mielone orzechy włoskie. Biszkopt przekładamy kremem kajmakowym i dowolnie dekorujemy czekoladą i orzechami włoskim. Taki tort orzechowy wyśmienicie smakuje do kawy :)
Kroki postępowania



Masę wylewam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Można także upiec zwykły okrągły biszkopt. Piekę ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.

Biszkopt pozostawiam do ostygnięcia. Kroję go na trzy części. Mój tort będzie podłużny, prostokątny. Okrągły biszkopt należy przeciąć na trzy blaty.
Przygotowuję krem: mleko w zamkniętej puszce gotuję 2,5 godz. w wodzie. Pozostawiam do ostygnięcia, a następnie miksuję razem z miękkim masłem na jednolity krem.




