Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suche gofry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier puder 2 łyzeczki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mleko 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Suche gofry

Na sam początek gofrownicę rozgrzałam, a następnie za pomocą specjalnego pędzelka posmarowałam tłuszczem. Do szerokiej miski wsypałam cukier puder, mąkę pszenną oraz płaską łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszałam. Wbiłam surowe jajo oraz wlałam mleko. Całość zmiksowałam na puszystą masę. Wylewałam porcje ciasta prosto na gofrownicę i zapiekałam na rumiano. Podawałam do kawy bez dodatków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak